Το Endomarch στην Ελλάδα

Η πορεία του Endomarch στην Ελλάδα

Το Endomarch στην Ελλάδα

Το Worldwide Endomarch προσκάλεσε και την Ελλάδα να συμμετάσχει στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην Ενδομητρίωση. Επικεφαλής της χώρας μας επιλέχτηκε ο Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας & Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, της Καλιφόρνιας, κύριος Γεώργιος Χείλαρης.

Η ομάδα του Endomarch Greece έχει συγκεντρώσει γι' αυτόν τον σκοπό κορυφαίους συναδέλφους του κ. Γ. Χείλαρη και πολλούς εθελοντές οι οποίοι όλοι μαζί συνδιοργανώνουν το Endomarch Greece.

Η πορεία του Endomarch Greece 

Η πορεία του Endomarch στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ικανοποιητική, αν και είχε στη διάθεσή του πενιχρά μέσα. Η όλη δραστηριότητα έγινε σε εθελοντική βάση και με καθαρά προσωπική εργασία από τα μέλη της Οργάνωσης, λόγω έλλειψης χρηματικών κονδυλίων. Ξεκινήσαμε την καμπάνια μας με ένα δικό μας δυνατό μήνυμα «1 στις 10 γυναίκες αιμορραγούν από άγνοια!», μια φράση η οποία πραγματικά «συμπυκνώνει» με τον καλύτερο τρόπο όλη την ουσία του προβλήματος

Ανάμεσα στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν (όπως για παράδειγμα μια Καμπάνια Ενημέρωσης στο Facebook) ήταν και η αποστολή περισσοτέρων από 1.000 newsletters και ερωτηματολογίων. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να γίνει μια πρώτη καταγραφή για τη γνώση του ευρύτερου κοινού στην Ελλάδα σχετικά με την Ενδομητρίωση.

Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά σοκαριστικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού δεν είχαν ακούσει καν τη λέξη «Ενδομητρίωση».

Ένα μικρό ποσοστό γυναικών (13%) ηλικίας 30-45 είχε ακουστά τη λέξη, χωρίς ωστόσο να έχει την παραμικρή ιδέα αναφορικά με τα συμπτώματα και τις πιθανές θεραπείες. Τα παραπάνω αποτελέσματα μας προτρέπουν πλέον να κάνουμε και στην Ελλάδα πιο αισθητή και ενεργή τη δράση του Endomarch-Greece, επιζητώντας το κάτι παραπάνω.

H Μη Κερδοσκοπική AWARE και το έργο της

Η νεοσύστατη AWARE θα στηρίζει την εκστρατεία του Endomarch με μια καλά στοχευμένη Επικοινωνιακή Καμπάνια κάθε χρόνο, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη σωστή διάγνωση & πρόληψη της Ενδομητρίωσης!

Η καμπάνια το 2016 ολοκληρώθηκε με τη 1η διεξαγωγή του ENDODAY RUN&WALK, στον ΔΗΜΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, με περισσότερες από 1200 συμμετοχές! H ενθουσιώδης προσέλευση του κόσμου και η επιθυμία για εγγραφές ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που οδήγησε σε απρόσμενο ρεκόρ συμμετοχής και επιτυχίας, για εναρκτήρια διοργάνωση. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη μέρα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και άνδρες που έδωσαν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας κατά της Ενδομητρίωσης!

Φέτος, μετά την επιτυχία του Endomarch Greece το 2016,  η διοργάνωση μεταφέρεται στον Πειραιά με μια νέα καινοτομία: 

Το "Endomarch Piraeus NIGHT Run by Stoiximan.gr", υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου, θα διεξαχθεί σε βραδινή ώρα, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017. Μαζί με την καθιερωμένη πορεία (περπάτημα) των 2.5 χιλιομέτρων και του αγώνα δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων.

Σας περιμένουμε!!! Στις 20/5 στον Πειραιά, στις 20.00, να στηρίξουμε όλοι μαζί την Γυναικεία Υγεία και τη μάχη κόντρα στην Ενδομητρίωση!