Η ενημέρωση για την Ενδομητρίωση είναι το πρώτο βήμα!

Έρευνα για την Ενδομητρίωση

Η Ενδομητρίωση αποτελεί μια πάθηση που ταλαιπωρεί 1 στις 10 γυναίκες ή εάν θέλουμε να το δούμε σε απόλυτους αριθμούς, περισσότερα από 176 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια, μέση και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς ούτε ο απλός κόσμος, ούτε η επιστημονική και ιατρική κοινότητα γνωρίζει πολλά γι' αυτή την πάθηση, η οποία επηρεάζει όλες τις «πτυχές» της ζωής των γυναικών, όχι μόνο με σωματικά συμπτώματα και πόνο, αλλά και με συνέπειες στην ψυχική υγεία. Συνεπώς ή έρευνα αναφορικά με την Ενδομητρίωση και τη θεραπεία της εστιάζεται στην ανακάλυψη των αιτιών της πρόκλησης της πάθησης που οδηγούν πρώτα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και σε μετέπειτα στάδιο στην πλήρη αντιμετώπιση και ίαση της πάθησης.

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης είναι σε θέση να περιορίσει τα δυσάρεστα και χρόνια συμπτώματα και ταυτόχρονα να περιορίσει τις «επιθετικές» μεθόδους αντιμετώπισης και την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Η ενημέρωση του κόσμου για την Ενδομητρίωση αποτελεί το πρώτο βήμα για την μείωση του χρόνο που απαιτείται έως τη διάγνωση σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Το μέσο ετήσιο κόστος ανά γυναίκα από την Ενδομητρίωση υπολογίστηκε σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 10 κράτη σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, ο μέσος όρος διάγνωσης φτάνει τα 7 έτη, ενώ το μέσο ετήσιο κόστος της Ενδομητρίωσης ανά γυναίκα εκτιμάται ότι είναι 9.579 ευρώ. Από αυτό το ποσό περίπου το 60% (6.298 ευρώ) έχει να κάνει με την πτώση της παραγωγικότητας και περίπου το 30% (3.113 ευρώ) με το άμεσο ιατροφαρμακευτικό κόστος. Το κόστος ωστόσο της Ενδομητρίωσης είναι μεγαλύτερο από το προσωπικό κόστος της κάθε γυναίκας που υποφέρει από την πάθηση, καθώς έχει επιπτώσεις και ευρύτερα, σε κοινωνικό επίπεδο.