Γιατί τρέχουμε; Γιατί περπατάμε;

Ο αγώνας δρόμου και ο περίπατος στους δρόμους του Δήμου Πειραιά έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Αυτοσκοπός δεν είναι η πρωτιά και η διάκριση αλλά η στήριξή στη γυναίκα στα σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως είναι αυτό της Ενδομητρίωσης.

Αντίστοιχοι αγώνες/πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο από το κίνημα Endomarch Worldwide! Έτσι μετά την επιτυχία του Endomarch Run/March το 2016, η Ελλάδα στοχεύει και φέτος να ενημερώσει δυναμικά το ευρύ κοινό, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τις Ελληνίδες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της Ενδομητρίωσης αλλά και όλους, άντρες-γυναίκες που απλά θέλουν να συνδράμουν σε αυτόν τον σκοπό!

Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί στο "Endomarch Piraeus Night Run/March, by StoiximanGR", στο ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, το Σάββατο 20/5/2017, στις 20.00... να γνωριστούμε, να στηρίξουμε το παγκόσμιο κίνημα κατά της Ενδομητρίωσης και να στείλουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης από την Ελλάδα.

Ελάτε να σπάσουμε τη σιωπή για τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις!

Που πάνε τα έσοδα του Αγώνα;

Η AWARE στοχεύει να στηρίξει με τα έσοδα του "Εndomarch Piraeus Night Run/March, by Stoiximan.gr" έμπρακτα και σε διάρκεια την Υγεία των Γυναικών και τις Χρόνιες Γυναικολογικές Παθήσεις στην Ελλάδα.

H AWARE επιθυμεί να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα:

  • Προγράμματα ενημέρωσης νέων γυναικών 20 – 39 ετών.
  • Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις σε χώρους εργασίας, μαθήτριες 3ης Λυκείου κ.α.
  • Τη δημιουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης πασχόντων για καθοδήγηση
  • Οργάνωση ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων για τις ενδιαφερόμενες, για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τη καθημερινότητα τους, τη ζωή τους (ψυχολογία, διατροφή, άσκηση)
  • Στόχος της AWARE είναι να προσεγγίσει με την ίδια δυναμική και άλλες χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, για τις οποίες υπάρχει άγνοια ή παραπληροφόρηση, όπως οι γυναικολογικές κακοήθειες με έμφαση τον καρκίνο του ενδομητρίου, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και των καρκίνο ωοθήκης (ειδικά για τις πάσχουσες αναπαραγωγικής ηλικίας).

Μέρος των Εσόδων του "Endomarch Piraeus Night Run/March by Stoiximan" θα δοθούν και στον "ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ" του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! Η Δράση μας με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει να στηρίξει φέτος - εκτός από την ενημέρωση για την Ενδομητρίωση και τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις - και μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται στον συγκεκριμένο ξενώνα φιλοξενίας του Δήμου προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας. Στόχος του ξενώνα φιλοξενίας είναι η παροχή υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους για την πρόληψη και καταπολέμηση των σημαντικότερων μορφών έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, trafficking).  Μια εξίσου σημαντική προσπάθεια για τις γυναίκες που αξίζει να στηρίξουμε!